Landelijke acties

Jaarlijks organiseert Nederland Cares meerdere grote vrijwilligersacties zoals de Olympische sportweek, de Nacht van de Vrijwilliger en de Kerstactie. Deze acties zijn onder andere bedoeld om aan nieuwe vrijwilligers te laten zien hoe makkelijk het doen van vrijwilligerswerk is. De vrijwilligersactiviteiten tijdens deze acties zijn grootser opgezet dan onze reguliere activiteiten. Hieronder staat een korte beschrijving van de acties:

De Nacht van de Vrijwilliger (19 april 2018)

Tijdens de Nacht van de Vrijwilliger zijn er in de avonduren meer dan 20 vrijwilligersactiviteiten door heel Amsterdam! Jij kan meedoen, houd de kalender in de gaten. Wees voorbereid op unieke ontmoetingen tijdens de Nacht van de Vrijwilliger. Praat met ouderen over de tijd dat Hilversum 3 nog niet bestond, zing de sterren van de hemel tijdens een tropisch karaokefiesta of vorm een team met migranten uit alle windstreken voor een pubquiz 2.0. Wij brengen je naar maatschappelijke locaties die normaal voor het algemene publiek gesloten zijn. Je komt gegarandeerd thuis met een ontroerend, sterk, ontnuchterend of inspirerend verhaal. De vrijwilligers kunnen hun verhalen delen tijdens de borrel die na afloop van de activiteiten plaatsvindt. Tot diep in de Nacht!

Activiteitenprogramma: 17:00 - 21:00 (tijden verschillen per activiteit)
Borrel: 20:00-23:00 (locatie wordt later bekend gemaakt)

Wil je deelnemen met een team (min.10 vrijwilligers)? Mail ons op info@amsterdamcares.nl

Half maart komen de eerste activiteiten op de kalender te staan, en kun je je ook inividueel of met vrienden aanmelden voor de Nacht a.s. 19 April! 

Olympische sportweek (22 -28 juni 2018)

Sinds de Olympische zomer van 2012 organiseren stichting Amsterdam Cares en Combiwel met veel succes de Olympische Sportweek! Samen realiseren wij met de Sportweek de leukste sportieve teamactiviteit van het jaar. In 2018 organiseren wij wederom een Olympische Sportweek, en bieden wij bedrijven weer de kans om kinderen uit achterstandssituaties kennis te laten maken met de Olympische Sporten

Ook uw bedrijf kan deelnemen aan een fantastische sportieve dag! Niet alleen is dit goed voor de teamspirit, tevens krijgt u de kans invulling te geven aan de maatschappelijke betrokkenheid van uw bedrijf. Bovendien draagt u er aan bij dat honderden kinderen die in achterstandsituaties verkeren kunnen kennismaken met Olympische sporten. Een heel mooi resultaat! Uw bijdrage, financieel en/of door de inzet van vrijwilligers, is hierbij onmisbaar.

Klik hier voor meer informatie en een fantastische sfeerimpressie van afgelopen jaren. 

Kerstactie (december 2018)

Tijdens de kerstactie gaan we met vrijwilligers aan de slag om woonzorgcentra voor ouderen in kerstsfeer te brengen. Je versiert de woonkamer met kerstspullen, tuigt de kerstboom op en soms maak je kerststukjes met ouderen. Elk woonzorgcentrum heeft haar eigen versieringen. Het kan zijn dat de oude versieringen niet mooi meer zijn. Daarom vragen we soms om een kleine bijdrage van het team voor de versieringen.

Wij nodigen je van harte uit om deel te nemen aan onze activiteiten. Dat kan alleen, maar ook met vrienden of collega's. Wil jij hieraan deelnemen? Schrijf je dan in als vrijwilliger of neem contact op met de stadsmanager van Nederland Cares.