Stadsmanagers

Nederland Cares is de overkoepelende organisatie van de verschillende Cares steden. In elke Cares stad is/zijn één of meerdere stadsmanagers actief. De stadsmanagers onderhouden het contact met de vrijwilligers, de maatschappelijke instellingen en de bedrijven. Ze werven nieuwe vrijwilligers via hun eigen netwerk, via jong verenigingen en andere netwerken en via het bedrijfsleven. Ze organiseren bijeenkomsten voor de vrijwilligers en ze organiseren de vrijwilligersactiviteiten voor het bedrijfsleven.

Korte verhalen

 • Die andere wereld vind je om de hoek
  Nienke de Pauw, stadsmanager Rotterdam Cares

  "In de stad Rotterdam wonen ongelooflijk veel verschillende mensen bij elkaar. Ik heb het altijd bijzonder gevonden mensen uit verschillende leefwerelden te ontmoeten. Dit gebeurt vaak wanneer je op reis bent en mensen met andere culturen en leefsituaties leert kennen. In onze drukke levens hebben wij vaak niet in de gaten dat je ook in je eigen stad zoveel nieuwe mensen kunt ontmoeten, met wie je samen kunt leren en lachen. Rotterdam Cares probeert de minder gebruikelijke ontmoetingen in de stad te stimuleren en te faciliteren. Het leven in de stad kan zo voor alle betrokken partijen een klein beetje mooier worden. Rotterdam Cares maakt steeds meer verschil in onze stad, met een groeiend aantal betrokken vrijwilligers, bedrijven en maatschappelijke organisaties. Ik ben blij hieraan mee te doen!"

 • Het aantal vrijwilligers neemt toe. ik help graag die lijn door te zetten
  Emmelie Gulpers, stadsmanager Amsterdam Cares

  "Bij Amsterdam Cares zet ik me in om mensen als vrijwilliger aan de slag te laten gaan via diverse lokale maatschappelijke projecten. Zo help ik bewustwording en maatschappelijk draagvlak te creeren bij generaties die in de toekomst bepalend zijn in Nederland. Dit wordt bereikt door het creeren van ontmoetingen tussen young professionals en hulpbehoevenden. Deze ontmoetingen verbreden perspectieven voor beide partijen. Zo bouw ik met mijn collega's, en natuurlijk met alle vrijwilligers in de Cares community, aan een (nog) mooier Amsterdam.
   
  In mijn baan als stadsmanager zie ik dagelijks hoe jonge betrokken mensen het verschil kunnen maken voor stadsgenoten die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Als we een fractie onze tijd en aandacht aanbieden, op een moment dat het ons uitkomt, kunnen we daarmee projecten realiseren die anders niet hadden kunnen plaatsvinden.
   
  Het aantal vrijwilligers neemt toe. ik help graag die lijn door te zetten."

 • Samen kunnen we Amsterdam nog een stukje mooier maken
  Jessi Alberda, stadsmanager Amsterdam Cares

  "De eerste keer dat ik hoorde van het concept van Nederland Cares, was ik meteen verkocht! Het idee is zo prachtig en goed ingespeeld op de hedendaagse ontwikkelingen in de Nederlandse maatschappij.

  De combinatie van het flexibele vrijwilligerswerk en het bijeenbrengen van verschillende groepen uit de samenleving, het realiseren van die ontmoeting, is uniek en uitdagend. Ik ben heel blij hierin een rol te mogen spelen. Samen kunnen we Amsterdam nog een stukje mooier maken!"

 • Wat ik het mooiste vind, is dat je mensen ziet groeien tijdens deze activiteiten
  Anne Jet Niermeijer, stadsmanager Amsterdam Cares

  In mijn vorige baan bij een grote multinational miste ik maatschappelijk toegevoegde waarde in mijn dagelijks werk, ik wilde graag iets teruggeven aan de maatschappij. Zo ben ik in contact gekomen met Amsterdam Cares en als vrijwilliger aan de slag gegaan. De perfecte oplossing, want met een drukke baan is het soms lastig om structurele activiteiten te onderhouden. Uiteindelijk heb ik er zelfs voor gekozen de overstap te maken en ben sinds 2014 aan de slag als stadsmanager.
   
  Als stadsmanager richt ik mij nu voornamelijk op het organiseren van teamactiviteiten voor bedrijven. Een mooie out-of-the-box experience voor veel young professionals. Wat ik het mooiste vind, is dat je mensen ziet groeien tijdens deze activiteiten, zowel de young professionals als de doelgroep. Twee totaal verschillende werelden komen hier bij elkaar en vele bijzondere ontmoetingen vinden plaats die anders waarschijnlijk nooit tot stand waren gekomen. Hoe klein de actie soms ook is, de persoonlijke aandacht maakt vaak een enorm verschil voor onze doelgroepen.
   
  Voor sommigen is zo’n teamactiviteit een eerste kennismaking met vrijwilligerswerk. Ik hoop dat de young professionals hierdoor worden geprikkeld om verder om zich heen te kijken. Het allermooist is natuurlijk als je ze hebt kunnen inspireren vaker vrijwilligerswerk te doen en ze terug te zien bij één van onze kalenderactiviteiten. Dat is waar ik voor ga; mensen helpen elkaar te helpen en samen werken aan een mooie toekomst voor Amsterdam en haar inwoners.

 • Er is voor iedereen een goed moment en een gepaste manier waarop vrijwilligerswerk mogelijk is
  Jan Jaap Walch, stadmanager Amsterdam Cares

  "Tijdens mijn studietijd was ik werkzaam in de thuiszorg, gericht op het het helpen van de ouderen in heel Amsterdam. Hier heb ik persoonlijk ervaren dat een klein beetje tijd en energie al een heel groot verschil kan maken voor mensen. Elke keer weer raakte het me om te zien hoe afhankelijk mensen waren en hoe blij ze werden van een paar uur hulp en aandacht. Ook werd het duidelijk dat er meer hulpbehoevenden zijn dan dat er mensen en geld beschikbaar zijn om daarin te voorzien.
   
  Als stadsmanager heb ik nu de kans om zoveel mogelijk Amsterdammers van hulp te voorzien en young professionals te laten ervaren welke impact vrijwilligerswerk kan hebben op jezelf en op je omgeving. Er zijn zoveel mensen in Amsterdam die regelmatig wat hulp kunnen gebruiken van een jonge, gezonde en vrolijke stadsgenoot. Er is voor iedereen een goed moment en een gepaste manier te vinden waarop vrijwilligerswerk mogelijk is. Amsterdam Cares kan je in ieder geval helpen jouw ideale manier van vrijwilligerswerk te vinden.
   
  Het mooiste zou zijn als iedere vrijwilliger zijn ervaring deelt met twee anderen en hen vervolgens meeneemt om het zelf te ervaren. Zo kunnen we met aanstekelijke positiviteit, stapje voor stapje, echt een verschil maken.”

   

 • Je spreekt mensen die je anders niet (zo snel) zou spreken en je komt op plekken in jouw stad waar je anders nooit zou komen.
  Jord Huffels, Stadsmanager Utrecht Cares

  Zoveel mensen, zoveel unieke verhalen. Vrijwilligerswerk leidt vaak tot bijzondere ontmoetingen en een verfrissende wisselwerking. Het verrijkt en verruimt je blik op de maatschappij. Je spreekt mensen die je anders niet (zo snel) zou spreken en je komt op plekken in jouw stad waar je anders nooit zou komen. 

  Ik ben blij dat ik als Stadsmanager kan helpen deze ontmoetingen in mijn stad Utrecht tot stand te brengen.

   

 • Verbreed je blik met vrijwilligerswerk
  Marloes Vernooijs, stadsmanager Den Haag Cares

  Als stadsmanager bij Den Haag Cares wil ik zoveel mogelijk jonge en enthousiaste Hagenaren laten vrijwilligen en hen meer betrekken bij de Haagse samenleving. Geen stad is zo divers als Den Haag. Samen met maatschappelijke organisaties, bedrijven en veel vrijwilligers wil ik deze stad vol verscheidenheid nog mooier maken. Als vrijwilliger ben je niet enkel aan het helpen. Je maakt kennis met andere wereld binnen jouw stad en verbreedt zo je blik. Kom daarom ook een keer meehelpen en schrijf je in op onze kalender. Hopelijk zien we elkaar binnenkort tijdens een van de activiteiten!
   

 • Op reis in je eigen stad
  Margriet Ebbink, stadsmanager Utrecht Cares

  "Utrecht Cares biedt je de kans om heel eenvoudig iets goeds te doen voor een ander. Eenmalig of juist vaker. Een bijzondere ontmoeting is gegarandeerd. Met wie je maar wilt. Het kan allemaal. Het is mooi om te zien dat ook steeds meer bedrijven zich in toenemende mate aan ons verbinden, zodat we samen aan een stad kunnen bouwen waar iedereen trots deel van uitmaakt."