Management team

Het management team van Nederland Cares bestaat uit een directeur, Karin Schadee, en een manager partnerschappen & communicatie, Thomas Groot. De dagelijkse leiding van de stichting ligt bij de directeur.

Korte verhalen

 • Ik zet mijn zakelijke achtergrond en ervaring met young professionals in voor een aansprekend doel.
  Karin Schadee, directeur

  “Na mijn studie ben ik advocaat geworden bij een commercieel kantoor. Bijna 17 jaar lang werkte ik daar met veel plezier, voornamelijk als compagnon in de financiële praktijk. Hoe uitdagend en leuk dat werk ook was, op enig moment wilde ik het roer volledig omgooien. Ik zocht een werkomgeving waarbij ik me direct kon inzetten voor een maatschappelijk belang. Op 1 oktober 2013 begon ik als directeur bij Nederland Cares. Daarvoor heb ik als vrijwilliger gewerkt voor de stichting Friends Indeed. Die ervaring bevestigde dat ik veel bevrediging haal uit maatschappelijk relevante werkzaamheden. Nu zet ik mijn zakelijke achtergrond en ervaring met young professionals in voor een aansprekend doel. Ik heb destijds zelf als jonge advocaat ervaren hoe lastig het is om structureel tijd vrij te maken voor maatschappelijke activiteiten. Nederland Cares biedt daarvoor een oplossing. Bij Nederland Cares komen vrijwilligerswerk en professionaliteit samen. Young professionals kunnen hun carrière combineren met een maatschappelijke bijdrage en hun blikveld verruimen. Een aansprekend en succesvol concept.”  

 • Niet iedereen durft het aan om buiten de gebaande paden te treden. Nederland Cares maakt het mogelijk om die stap wél te zetten.”
  Thomas Groot, manager partnerschappen & communicatie

  “Bij de prachtige ervaringen en uitdagingen die ik bij het opbouwen van twee ondernemingen heb mogen meemaken, miste ik de afgelopen jaren de voldoening van een duurzame maatschappelijke bijdrage. Nu gebruik ik diezelfde ervaringen om een duurzame groei van Nederland Cares te realiseren.

  Sinds mijn eerste kennismaking met Nederland Cares heb ik grote bewondering voor het concept van flexibel vrijwilligerswerk. Dat was begin 2013. Het leerde me verder te kijken dan alleen het ritme van hard werken en een druk sociaal leven. De warme ontmoeting met de doelgroep en andere young professionals is een verrassende ervaring, zo positief en oprecht. De vrijwilligers hebben een grote maatschappelijke ambitie, zowel in hun werk als daarbuiten.

  Nederland Cares is een organisatie met een geweldig team. Flexibel vrijwilligerswerk, alleen of in groepsverband, is de innovatie die voor onze generatie het grote verschil gaat maken. Dit geldt zowel voor het aantal participanten als voor de mate waarin zij blijvend betrokken zijn. Niet iedereen durft het aan om buiten de gebaande paden te treden. Nederland Cares maakt het mogelijk om die stap wél te zetten.”