1. Open
 2. Vol

Filters:

Vrijwilligen in een andere stad?

 1. 16 mei (woensdag) 0 / 3
  Frisse neus met ouderen
 2. 16 mei (woensdag) 0 / 2
  Boer zoekt vrijwilligers!
 3. 16 mei (woensdag) 0 / 2
  Huiswerkbegeleiding
 4. 16 mei (woensdag) 0 / 2
  Voorleesvrijwilliger
 5. 16 mei (woensdag) 1 / 10
  Wandeldriedaagse met ouderen
 6. 16 mei (woensdag) 0 / 2
  Help mee bij de Nederlandse les
 7. 16 mei (woensdag) 0 / 3
  Kom inpakken bij de Voedselbank
 8. 17 mei (donderdag) 0 / 1
  Help migranten met het leren van de Nederlandse taal
 9. 17 mei (donderdag) 2 / 3
  Kom inpakken bij de Voedselbank
 10. 17 mei (donderdag) 1 / 3
  Help to distribute foodpackages from the Foodbank | reserved for internationals

Boer zoekt vrijwilligers!

 1. Wanneer: woensdag 16 mei 2018 van 13:30 tot 15:30
 2. Waar: Stadsboerderij De Woelige Stal, Herman Costerstraat 80, Den Haag

Activiteit
Als vrijwilliger begeleid je de kinderen met klussen op de boerderij en je geeft kinderen uitleg over de dieren. Na een korte instructie van de beheerder kun je meteen aan de slag. Sommige kinderen vinden het erg spannend om dieren zelf te gaan aaien, hierbij help je ze dan ook. En wat is er nou leuker dan cavia's, konijnen en geiten knuffelen? Meenemen: makkelijke kleding die vies mag worden.

Als afsluiting van de middag mag je ook nog even blijven om samen met de kinderen en de beheerder te helpen met het voeren van de dieren. Deze activiteit duurt tot ongeveer 16:15.

Doelgroep & impact 
Veel van de kinderen in Transvaal hebben geen idee waar melk, eieren en vlees vandaan komen. De Stadsboederij brengt de kinderen in aanraking met dieren en leert hen goed met de beesten om te gaan. Samen onderhouden de kinderen de boerderij, ze helpen met het voeren en klusjes.
Let op: het kan een enkele keer gebeuren dat er geen kinderen zijn en je gevraagd wordt te helpen bij de boerderijactiviteiten.

Locatie
Stadsboerderij Woelige stal ligt midden in de Haagse wijk Transvaal. Bij de Woelige Stal kunnen kinderen ervaren wat er dagelijks op een boerderij gebeurt. De stadsboerderij heeft een grote educatieve functie en is tevens een ontmoetingsplek voor jong en oud.

Help je mee?
Wil je helpen bij het werk op de boerderij samen met de kinderen? Meld je dan hieronder aan via de knop ‘Ik wil ook vrijwilligen’. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op. 

Ingeschreven vrijwilligers

Nog geen vrijwilligers

Recensies

 1. Jozefien
  LEUK! DYNAMISCH!DIVERS !! super leuk toch!? dat je in de stad zo'n mogelijkheid hebt! hele vriendelijke mensen die je echt ontvangen! kids leren ontspannen te worden in aanraking van beesten, terwijl de ouders bang zijn! koeien leren melken, de insecten tuin , de wei, cavia's, konijnen, kippen incl eieren!! voeren ect ect!! DOEN! AANRADER!!
 2. Margriet
  Het was helemaal geweldig! Ga dit zeker vaker doen! En wat een lieve begeleiding van de beheerder!
 3. Rakhshan
  Mijn lievelings activiteit, lekker helpen op de boerderij. Er is vanalles te zien en doen! Je kan lekker ontspannen je ding doen, of als je wilt kun je lekker hard werken. Ik ga altijd met een voldaan gevoel weg.