1. Open
 2. Vol

Filters:

Vrijwilligen in een andere stad?

 1. 16 mei (woensdag) 0 / 2
  Huiswerkbegeleiding
 2. 16 mei (woensdag) 0 / 2
  Voorleesvrijwilliger
 3. 16 mei (woensdag) 1 / 10
  Wandeldriedaagse met ouderen
 4. 16 mei (woensdag) 0 / 2
  Help mee bij de Nederlandse les
 5. 16 mei (woensdag) 0 / 3
  Kom inpakken bij de Voedselbank
 6. 17 mei (donderdag) 0 / 1
  Help migranten met het leren van de Nederlandse taal
 7. 17 mei (donderdag) 1 / 3
  Help to distribute foodpackages from the Foodbank | reserved for internationals
 8. 17 mei (donderdag) 2 / 3
  Kom inpakken bij de Voedselbank
 9. 17 mei (donderdag) 0 / 2
  Help mee op de Stadsboerderij
 10. 17 mei (donderdag) 0 / 2
  Helpen bij het diner voor eenzame ouderen in Transvaal

Huiswerkbegeleiding

 1. Wanneer: woensdag 16 mei 2018 van 13:45 tot 16:00
 2. Waar: Multicultureel Ontmoetingscentrum, Teniersstraat 17, Den Haag

Activiteit
Het MOC helpt kinderen van de basis- en middelbare school met hun huiswerk. Eerst maken de kinderen hun huiswerk, daarna is er een pauze, tot slot een begeleid spel. 
Tijdens het uur huiswerkbegeleiding helpen de vrijwilligers de kinderen bij verschillende schoolvakken. Hoe leer je iets gemakkelijker uit je hoofd? Wat kun je doen om je schrijfvaardigheid te verbeteren? En een werkstuk presenteren, hoe doe je dat? Er is extra aandacht voor hardop en begrijpend lezen. Na een uur daalt het concentratiepijl van de kinderen en is er kort pauze met limonade en koekjes. Tot slot is er educatief spel. Dat kan een uitstapje zijn (bijvoorbeeld naar de naburige kinderboerderij) of een sport (op de speeltuin voor het MOC). Hier wordt vooral gewerkt aan het ontwikkelen van sociale vaardigheden: sociaal gedrag in groepsverband.

Doelgroep & Impact     
Doel is om kinderen te helpen bij hun huiswerk en om leerlingen met gevarieerde culturele achtergronden bekender en beminder met elkaar te maken. Door de huiswerkbegeleiding worden kinderen geholpen aan betere cijfers, meer plezier en motivatie op school. Doordat de kinderen samen leren en spelen, worden vooroordelen kleiner.

Locatie 
Het MOC (Multicultureel Ontmoetingscentrum) heeft als doel een bijdrage te leveren aan de leefbaarheid in de buurt en de ontmoeting te stimuleren tussen verschillende bevolkingsgroepen en hun emancipatie en zelfredzaamheid binnen de Nederlandse samenleving te bevorderen. Dit doet het MOC door het organiseren van veel verschillende activiteiten bij het ontmoetingscentrum. 


Help je mee?
Wil je helpen bij de huiswerkbegeleiding? Meld je dan hieronder aan via de knop ‘Ik wil ook vrijwilligen’. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op. 

Ingeschreven vrijwilligers

Nog geen vrijwilligers

Recensies