1. Open
 2. Vol

Filters:

Vrijwilligen in een andere stad?

 1. 17 april (dinsdag) 0 / 1
  Help migranten met het leren van de Nederlandse taal
 2. 17 april (dinsdag) 1 / 2
  Fietslessen in het AZC
 3. 17 april (dinsdag) 1 / 3
  Voedsel sorteren bij de Voedselbank
 4. 17 april (dinsdag) 0 / 2
  Wandelen met ouderen
 5. 17 april (dinsdag) 1 / 2
  Help migranten met simpele brieven
 6. 17 april (dinsdag) 1 / 2
  Sportavond begeleiden
 7. 18 april (woensdag) 1 / 3
  Voedsel sorteren bij de Voedselbank
 8. 18 april (woensdag) 0 / 3
  Voedsel sorteren bij de Voedselbank
 9. 18 april (woensdag) 0 / 2
  Kidsclub bij Buurthuis de Mussen
 10. 18 april (woensdag) 1 / 2
  Boer zoekt vrijwilligers!

Help migranten met het leren van de Nederlandse taal

 1. Wanneer: dinsdag 17 april 2018 van 08:45 tot 12:00
 2. Waar: EchtNederlands, Calandstraat 12, Den Haag

Activiteit
Als vrijwilliger ondersteun je de docent bij de lessen. Je begeleidt de cursist bij een opdracht of een één op één gesprek. Dankzij jouw inzet kunnen migranten oefenen wat zij over de Nederlandse taal hebben geleerd. Je hoeft hier geen specifieke voorkennis voor te hebben. Voordat de les begint is er een half uur de tijd om met de docent de les door te spreken en om samen af te stemmen wat er van jou verwacht wordt tijdens de les. Lijkt het jou leuk om de cursisten te helpen met het onder de knie krijgen van de Nederlandse taal? Meld je dan snel aan!

Doelgroep & Impact
De cursisten (volwassenen) zijn opgegroeid in een ander land en zijn bezig met het leren van de Nederlandse taal om bijvoorbeeld de inburgeringscursus te halen. Ook worden er alfabetiseringslessen gegeven. De mensen die hier bij elkaar komen, komen uit uiteenlopende landen zoals Turkije, Syrië en verschillende Afrikaanse landen. Ze werken hard om hun vaardigheden met het lezen, schrijven, spreken en begrijpen van het Nederlands te verbeteren.

Locatie
De lessen worden gegeven in het Haags Taalplein, aan de rand van de Schilderswijk. In dit gebouw zitten veel leslokalen en worden veel taallessen gegeven. De lessen worden op de 3e verdieping gegeven.

Help je mee?
Wil je helpen bij de taallessen? Meld je dan hieronder aan via de knop ‘Ik wil ook vrijwilligen’. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op. 

Ingeschreven vrijwilligers

Nog geen vrijwilligers

Recensies