1. Open
 2. Vol

Filters:

Vrijwilligen in een andere stad?

 1. 16 april (maandag) 0 / 2
  Resto VanHarte eettafel in Amsterdam Noord (de Meeuw)
 2. 17 april (dinsdag) 0 / 2
  Gezellig koken met Oma's Soep
 3. 17 april (dinsdag) 1 / 4
  Help mee in de Kringloopwinkel
 4. 17 april (dinsdag) 0 / 2
  Resto vanHarte eettafel in Oost (Grand Café Genieten)
 5. 17 april (dinsdag) 0 / 2
  Gast aan tafel - Meer en Oever
 6. 17 april (dinsdag) 2 / 3
  Koelboxen inpakken bij de Voedselbank
 7. 17 april (dinsdag) 2 / 5
  Taalcafé in Oost
 8. 18 april (woensdag) 0 / 4
  Spelletjes bij De Poort!
 9. 18 april (woensdag) 1 / 2
  Bingo - Twiskehuis
 10. 18 april (woensdag) 1 / 2
  Wandelen in Westerpark
 11. 18 april (woensdag) 0 / 2
  Weekend Academie op woensdag- Westerpark
 12. 18 april (woensdag) 0 / 2
  Resto VanHarte eettafel in Amsterdam Noord (de Meeuw)
 13. 18 april (woensdag) 1 / 2
  Koken voor buurtbewoners in Noord
 14. 18 april (woensdag) 1 / 3
  Koelboxen inpakken bij de Voedselbank
 15. 19 april (donderdag) 1 / 2
  Ride my bicycle

Resto VanHarte eettafel in Amsterdam Noord (de Meeuw)

 1. Wanneer: maandag 16 april 2018 van 17:00 tot 20:00
 2. Waar: Resto VanHarte - Noord, Motorwal (hoek Meeuwenlaan) 300, Amsterdam

Activiteit
Resto VanHarte brengt mensen bij elkaar door samen te eten. De Chefkok kookt elke maandag en woensdag samen met vrijwilligers een heerlijk, vers drie-gangendiner voor mensen uit de buurt. Buurtcentrum De Meeuw wordt volledig omgetoverd tot een restaurant voor jongeren en ouderen uit de buurt die de gezelligheid opzoeken.

Jij assisteert het restoteam; ontvangt de gasten, serveert het eten uit, bent gastvrouw/heer aan tafel en helpt na afloop met opruimen. En natuurlijk eet je een hapje mee met de gasten. De ontmoeting en het gesprek met de gasten staat centraal in deze activiteit. Dus schuif gezellig aan, maak een praatje met de gasten en eet mee. Je bent VanHarte welkom!

NB: De activiteit staat vanaf 17:00 uur op onze kalender, maar het is mogelijk om al eerder te beginnen. Vanaf 14:00 uur gaat het Resto team van start en ben jij van harte welkom. (Dit is optioneel)

Doelgroep & Impact
Resto VanHarte vindt dat iedereen erbij hoort in de samenleving en wil eenzaamheid en sociaal isolement onder de aandacht brengen en bestrijden. Mensen met elkaar in verbinding te brengen, door samen te koken en te eten. Daarnaast is Resto VanHarte een leer­werkplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Help je mee?
Wil jij je ook inzetten tijdens deze activiteit? Klik hieronder dan op 'ik wil ook vrijwilligen'. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Locatie en bereikbaarheid
Deze activiteit vindt plaats in buurthuis Resto Van Harte in Noord. Het adres is Motorwal (hoek Meeuwenlaan) 300 in Amsterdam.

Ingeschreven vrijwilligers

Nog geen vrijwilligers

Recensies

 1. Lex
  Veel dankbare reacties van de buurtbewoners. :) Het is denk ik een formule waar behoefte aan is, en die behoefte wordt goed ingevuld. Heel gaaf om met Amsterdam Cares steeds weer nieuwe lokaties, formules en mensen te leren kennen. :) Elke keer is het weer een vrijwilligersuitje i.p.v.vrijwilligerswerk. :)
 2. Arno
  Leuke dag om te beginnen. De avond van het Egyptisch eten, heerlijk. Gelijk 100 ''man'' te eten gekregen. Maar wat een voldoening gaf dit. Twee dames die al 7 en 10 jaar een paar dagen in de week al hun energie geven, bewonderingswaardige vrijwilligers. De gasten konden de inzet goed waarderen en we hebben, naast het bezorgen van de maaltijden gevolgd door het afwassen, ook met diverse aanwezigen leuk kunnen praten. Zeker voor herhaling vastbaar!
 3. Lotte
  Het is leuk om de warme en lieve mensen te mogen bedienen in het buurt-restaurant. Sommigen van hen komen meerdere keren per week bij elkaar in het buurthuis voor eten en activiteiten. Het buurtgevoel is heel hecht, mooi om daar van mee te mogen genieten! De kookploeg is al volop bezig maar kan zeker nog wat handjes hulp gebruiken bij de afronding en het uitserveren. Daarna geniet iedereen van de maaltijd en een praatje en krijg je de kans om de buurtbewoners te leren kennen. Een gezellige avond!